Futurs possibles

Per molta informació que es tingui sobre un territori en concret, és molt difícil valorar totes les variables per saber quin futur tindrà. Tot i així, farem una divisió dels aspectes més importants en el desenvolupament d’un territori i analitzarem la situació actual que presenten per intentar fer una deducció dels futurs possibles.

ECONOMIA

El 2005 Madagascar va anunciar el descobriment de grans quantitats de petroli i actualment la seva extracció encara està situada per sota del mínim que es considera rendible, tot i això es preveu que en un futur el petroli i la seva extracció sigui la clau pel creixement de l’economia de l’Illa de Madagascar. Aquest fet, com va passar també a Noruega, podria constituir un gran fons financer per les futures generacions Malagasy conjuntament amb la mineria; la producció de gemmes, ja que Madagascar també té grans quantitats de lots de safirs; i els turistes que van a visitar les espècies que únicament existeixen a l’Illa i els paisatges paradisíacs. 


MEDI AMBIENT

L’evolució del medi ambient depèn molt de com porti el negoci del turisme a l’Illa. El motiu d’això és ben senzill: si el turisme és molt massiu i no respecten l’entorn natural i excepcional de Madagascar arribarà un punt que tota la diversitat de flora i fauna desapareixerà. Els responsables del negoci turístic ja tenen en compte aquest futur possible i per això han començat a introduir l’ecoturisme. L’ecoturisme es basa en un turisme de viatgers interessats en la naturalesa i la cultura local, fet que minimitza l’impacte sobre el medi ambient i ajuda al creixement econòmic de Madagascar al mateix temps que protegeix les seves àrees naturals verges. Si s’aconsegueix que aquest nou concepte de turisme tingui èxit, això també acabarà provocant la creació de nous llocs de treball per els habitants autòctons de l’Illa com ara de guies turístics, cuiners, porters,... 

Es pot observar com dos turistes visiten Madagascar però al mateix temps
el respecten i se'ls veu que els agrada la natura.

El medi ambient però, es veurà afectat per més factors a part de com evolucioni el turisme. També hi ha el factor de la desforestació dels boscos. Quan grans companyies multinacionals talen milers i milers d’arbres dels boscos de l’Illa de Madagascar estan destruint l’hàbitat de moltes espècies que únicament existeixen a l’Illa i si no es regula aquesta pràctica de destrucció massiva del medi ambient, en un futur no gaire llunyà totes aquestes espècies úniques estaran en perill d’extinció. A més a més, la desforestació podrà acabar provocant que tots els sòls productius de l’Illa deixin de ser-ho i, per tant, que els seus habitants no puguin adquirir els productes que necessiten per sobreviure com ho és l’arròs, per exemple.
S'aprecia com canvia el paisatge després de les violentes
pràctiques de desforestació


Per últim, si pensem en un futur més llunyà i amb el famós canvi climàtic que estem patint tots els habitants del món, Madagascar també es podrà veure afectat. Si el canvi climàtic el que provoca és un augment dels ciclons i de les inundacions podria succeir que les aigües de l’Illa es contaminessin i es perdessin tots els cultius, també que s’estenguessin més les epidèmies i la misèria. 


SALUT:

En el terreny de la salut, si les pràctiques positives que els últims anys s’han portat a terme a Madagascar es mantenen, arribarà un punt on es reduirà la mortalitat infantil, ja que actualment per cada 100 nens que neixen, 77 d’aquests moren abans del seu primer any de vida. Aquestes pràctiques preventives es basen en tenir un control més acurat de les mares, augmentant les campanyes de vacunació. Aquest fet beneficiarà molt el desenvolupament del nivell de vida i de la qualitat de vida a l’Illa.

S'observa com un infant és vacunat per prevenir
les nombroses malalties infeccioses que hi ha
a Madagascar.


EDUCACIÓ:

En el terreny de l’educació passa el mateix que en el de la Salut. En els últims anys s’han començat a portar a terme projectes per millorar-ne les condicions i la qualitat, ja que molts infants són analfabets i també hi ha molta diferencia entre les zones urbanes i les rurals, on les zones urbanes no tenen tan analfabets com les rurals, a causa del nivell econòmic que es troba en cada zona. Un d’aquests projectes de millora és el Pla Nacional anomenen “Educación para Todos”, que proposa reformes en alguns aspectes de l’educació, com ara eliminar les despeses que suposa per les famílies, contractar professors de primària a les zones rurals, rehabilitar els edificis, distribuir el material escolar,...
En un futur, si tot es fa com està previst, cada cop
hi haurà més alumnes que podràn anar a una escola
com aquesta o encara de més confort
Aquestes millores també contribuiran molt en un futur de més qualitat, tant pel país com pels infants en sí, que tindran més coneixements i per tant, més recursos per tenir un futur amb esperances.










Referències bibliogràfiques

- http://www.wildmadagascar.org/es/kids/index.html
- http://www.aguadecoco.org/index.php?option=com_content&view=article&id=45&Itemid=57&lang=es
- http://www.residencecastello.eu/Generale_sp.htm
- http://www.gloobal.net/iepala/gloobal/fichas/ficha.php?entidad=Textos&id=4317&fb_source=message